Zelf Tiramisu maken moeilijk ?  Echt niet !

Ingrediënten (bij ons is dit voor 6 personen)

  •     500 gram Mascarpone
  •     6 eieren (6 dooiers en het eiwit van 3 eieren)
  •     135 gram suiker
  •       
  •     1 glas espresso koffie
  •     Amaretto of koffie likeur, hoeveelheid naar eigen smaak
  •     Cacao poeder

Bereiding

  1. Scheidt de eierdooiers en het eiwit.
  2. Het eiwit van 3 eieren schuimig en sneeuwwit opkloppen, met een mixer hoogste stand, of lekker sportief aan de gang, met de garde
  3. De 6 eierdooiers in een andere kom met de suiker kloppen (kan ook met de mixer, middelste stand) tot een dikke lichtgele crème.
  4. Voeg nu de Mascarpone toe aan het eierdooiermengsel en schep de ingrediënten goed door elkaar.
  5. Voeg het stijfgeslagen eiwit toe en schep het rustig, maar goed door elkaar totdat je een zachte  dikke crème hebt.
  6. Bedek nu de bodem van de schaal met de Savoiardi. Dit is de basis van je tiramisu. Schenk een half glas espresso (ik drenk het in espresso, dus heb meer nodig) over de lange vingers.
  7. Naar wens de likeur erover schenken.
  8. Strooi nu wat cacaopoeder over het  geheel en dek de  Savoiardi af met de helft van de crème.
  9. Maak nu de volgende laag Savoiardi en herhaal alle handelingen, daarbij de laatste laag crème bedekken met een dekkende laag cacaopoeder.
  10. Dek de tiramisu goed af met huishoudfolie en plaats de schaal 24 uur in de koelkast.