Wat zijn de voordelen van koperen pannen ?

Koper wordt al meer dan 9.000 jaar gebruikt en gewaardeerd. En tegenwoordig worden koperen pannen ook al snel weer de favoriete keuze in keukens over de hele wereld, wat betekent dat mensen nu meer geld uit willen geven aan de juiste kwaliteit spullen. Want een koperen pan koop je voor het leven.

We weten allemaal dat koper staat voor klasse en perfectie en de tijdloze stijl past perfect bij elk keukeninterieur. Door koperen pannen te gebruiken, kan elke maaltijd op een perfecte en snelle manier bereid worden, omdat ze het beste zijn om te koken en roosteren. Dit komt vooral doordat koper uitstekende kenmerken bezit.

Het is algemeen bekend dat koper warmte beter geleid dan ijzer en roestvrij staal. Het is deze uitstekende warmtegeleiding die koper een perfect basismateriaal maakt voor een pan. Zodra je kookt met koper kookgerei, is het onwaarschijnlijk dat je terug gaat naar iets anders. De superieure kwaliteit van koper komt door het vermogen om de hitte gelijkmatig verdelen naar alle delen van de pan, dus het is bijzonder handig als je meerdere dingen tegelijkertijd in de pan stopt.

Dit is slechts één van de vele voordelen van het gebruik van koperen pannen, dus laten we eens kijken wat de pluspunten zijn.

Waarom een koperen pan gebruiken ?

Van alle metalen is koper het meest effectief voor koken, omdat het duurzaam, hygiënisch en corrosiebestendig is. Koper is sterk en als een niet-corrosief metaal is het zeer duurzaam en zal het niet hetzelfde soort slijtage als andere materialen hebben. De verkleuring die iedereen kent van koperen pannen is ook zeer makkelijk op te lossen als je van glimmende pannen houdt.

Koperen pannen worden vaak generatie op generatie gebruikt terwijl ze er nog steeds perfect uitzien. Daardoor zijn ze ook een stuk beter voor het milieu want ze hoeven niet vervangen te worden.

Warmtegeleiding

Zoals al eerder vermeld, verwarmt koper zeer gelijkmatig en dat maakt koken natuurlijk een stuk makkelijker. Dit betekent dat er geen gerecht verbrand als je het langer op het vuur laat staan omdat je de warmte beter kan verdelen. Koper heeft uitstekende geleidbaarheid en het stelt je in staat om gevoelige voedingsmiddelen te koken zonder zorgen, ongeacht de warmtebron, in tegenstelling tot typische metalen zoals aluminium en staal.

Ook vanwege de geleidbaarheid maakt het gebruik van koper een van de meest energiezuinige manieren om te komen waarbij er minder warmte nodig is dan voorheen. Nu kun je met gemak delicate gerechten koken, ook al heb je misschien nog weinig ervaring in de keuken.

Het belangrijkste is dat het eten lekkerder en gezonder zal worden als het gelijkmatig wordt gekookt. Koper is een van de meest gevoelige elementen om warmte te verspreiden.

Onderhoud

Afgezien van het feit dat een koperen pan veel energie door middel van goede warmtegeleiding bespaart, is het misschien nog wel het beste aspect dat koper kookgerei heel gemakkelijk is om te reinigen!

Helemaal wanneer je ze met ook een keramische coating aan de binnenkant kiest.

Rustieke koperen pannen nemen een elegante antieke look aan als ze worden gebruikt. Om de mooie uitstaling en de levensduur van jouw koperen pan te behouden, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzingen die bij het product worden geleverd te lezen.

Gebruik bijvoorbeeld geen schuurmiddelen zoals crèmes om de koperen afwerking op het kookgerei te reinigen. Het is aan te raden om in heet zeepwater met een zachte doek te wassen onmiddellijk nadat je klaar bent met het koken. Wanneer je de pannen niet gebruikt, kun je ze in een droge plaats opbergen.

Is koper veilig?

Het is helemaal natuurlijk om twijfels te hebben wanneer je een geheel nieuw product begint te gebruiken, maar koperpannen zijn veilig!

Koperpannen zijn meestal gevoerd met tin of met een keramisch binnenlaag, zodat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de giftigheid van koper. Dus, er is geen plek voor paniek! Ook kan de perfecte warmtegeleiding door de voering worden gehandhaafd. Belangrijkste, deze gevoerde koperen pannen kunnen u beschermen tegen mogelijke toxiciteit in verband met koper. De pannen dit niet vertint zijn zijn speciaal voor de bereiding van zoete producten zoals jams maar ook voor chocoladegerechten.

De bottom line is, niet alleen zijn koperen pannen aantrekkelijk in de keuken, maar koper is een uitstekende geleider van warmte en essentieel voor perfecte koken.

Deze pannen worden wereldwijd door koks gebruikt voor het bereiden van delicate sauzen en gerechten die op strikt gecontroleerde temperaturen moeten worden voorbereid.

Je kunt je zeker geen buil vallen door koperen pannen te kopen, want wat je ook wilt maken, dit soort keukengerei blijft het meest handig. Ze zijn charmante toevoegingen aan elke keuken, ze helpen bij het koken van voedsel door het sneller te bereiden, terwijl het smakelijker wordt, en ze besparen energie.