Maandelijkse Archieven: Augustus 2018

  1. Griekse kip met oregano en citroen

    Voor 6 personen - voorbereiding 5 minuten - kooktijd 25 minuten Ingrediënten: 4 kippenborstfilets 2 theelepels gedroogde oregano 2 eetlepels olijfolie 600 gram aardappelen in schijfjes van 5 mm 1 bosje lente-uitjes, schoongemaakt en gehalveerd 125 ml kippenbouillon 75 ml citroensap 2 takjes oregano, fijngehakt peper en zout, versgemalen Bereiding Kruid de kip met de gedroogde oregano, peper en zout (wij gebruiken het citroenzout van Falksalt) Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de kip, aardappelen en lente-uitjes en bak deze snel aan in 2 a 3 minuten Giet de bouillon erbij en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen of tot de kip gaar is  Voeg dan het citroensap en de verse oregano to, Laat dan alles nog 3 minuten koken. Meteen serveren.  

    Lees meer »
  2. Recept zoetzure chilisaus

    Dit recept is echt heel makkelijk en leuk en je weet ook meteen wat er in zit. In de koelkast is het heel lang goed. Je zult versteld staan hoe makkelijk het is en hoe snel het klaar is.

    Ingrediënten voor 1 middelgrote pot: 3 grote rode pepers bijv. Spaanse peper of Jalapeños, fijngehakt (zaadlijsten eventueel verwijderd, afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt) 3 tenen knoflook, fijngehakt 130 g water 130 g suiker 3 el rijstazijn of witte wijnazijn Snufje zout 1 el maizena Bij de pepers haal ik het kopje c.q. takje eraf, even doormidden snijden en in de lengte. De knoflook even pellen en fijnsnijden. Daarna de knoflook en pepers bij elkaar in de foodprocessor. niet te lang, dan heb je pap, ik hou van stukjes peper in mijn saus. Gooi alles bij elkaar (behalve de maizena) in een pan (wij gebruiken en koperen jampan voor de goede warmteverdeling). Breng het aan de koop, doe dan je vuur lager en laat nog e
    Lees meer »
  3. Zelfgemaakte Tiramisù

    Zelf Tiramisu maken moeilijk ?  Echt niet !

    Ingrediënten (bij ons is dit voor 6 personen)

    •     500 gram Mascarpone
    •     6 eieren (6 dooiers en het eiwit van 3 eieren)
    •     135 gram suiker
    •       
    •     1 glas espresso koffie
    •     Amaretto of koffie likeur, hoeveelheid naar eigen smaak
    •     Cacao poeder

    Bereiding

    1. Scheidt de eierdooiers en het eiwit.
    2. Het eiwit van 3 eieren schuimig en sneeuwwit opkloppen, met een mixer hoogste stand, of lekker sportief aan de gang, met de garde
    3. De 6 eierdooiers in een andere kom met de suiker kloppen (kan ook met de
    Lees meer »
  4. Duitse kwetsen (zure pruimen) taart

    Duitse kwetsen (zure pruimen) taart

    Ingrediënten:

    Deeg:

    • 375 gram meel
    • 1 snufje zout
    • 50 gram suiker
    • 100 ml melk
    • 50 ml water
    • 1 pakje droge gist of 15 gram verse gist
    • 60 gram boter
    • 1 ei
    1. Meel in de kom, suiker en zout toevoegen en mengen.
    2. Melk mengen met water en lauwwarm maken, dan boter en gist toevoegen en mengen.
    3. Het ei toevoegen aan het meelmengsel, daarna het melkmengsel toevoegen en tot een taai deeg verwerken.
    4. Afdekken met of vochtige doek, of aan de binnenkant vochtig gemaakt huishoudfolie en het deeg ongeveer een uur weg zetten op kamer temperatuur, totdat het volume 1x verdubbeld is. Als de zon schijnt en het is lekker warm buiten, zet ik het even buiten neer, eventueel in de zon.

    Kwetsen:

    Ongeveer 2 kilo, mag ook een halve kilo minder zijn, afhankelijk van de
    Lees meer »